SIJOČI LOTUSOV CVET – RADIANT LOTUS QIGONG ZA ŽENSKE

Qigong je energijska vadba, ki izvira s Kitajske. Ima nekaj tisočletno tradicijo. (več kot 4.000 let nazaj).

Korenine qigonga so v tradicionalni kitajski medicini, v kitajskih borilnih veščinah in v kitajski filozofiji, zato z vadbo qigonga tradicionalno spoznavamo vaje za kultiviranje in uravnovešanje qija (chi) oziroma tega, kar imenujemo “notranja življenjska energija”. Tipična vadba qigonga vključuje ritmično dihanje v kombinaciji s počasnimi stiliziranimi fluidnimi gibi, umirjenostjo uma in vizualizacijo, s katero qi vodimo skozi telo.

Vadba te vrste qigonga je nežen, a močan in globok odgovor na vrsto nelagodnosti in stanj. Gre za »samo-terapijo« (oz. »self-care«), sestavljeno z nežno vadbo in vajami, ki odpirajo pretok življenjske energije po energijskih kanalih telesa in prinašajo mir, zadovoljstvo in dobro počutje.

Hormonski sistem se zbalansira na nežen in subtilen način. Praksa pomaga tudi pri obvladovanju stresa, izločanju toksinov iz telesa, stimulira limfni sistem, hkrati pa lajša čiščenje neskladnih občutij in čustev. Spodbujamo naravno telesno odpornost ter ravnovesje endokrinega, živčnega in psihičnega stanja ter vseh sistemov organizma, negujemo fleksibilnost in trdnost skeleta-kosti ter prožnost sklepov.

Tudi za nosečnice!

Vodi: Alenka Košorok Humar, mednarodno certificirana učiteljica QIGONGA

Termin: ponedeljek, 14.11.2016 od 19.00 do 21.00  v Chuck Mal, trajanje: 2 uri.

Cena: 30eur (in 20% popusta za člane Chuck Mal:)

Prijave in dodatna vprašanja z veseljem sprejemamo na: info@chuckmal.si ali 040 221 527 (Mina)

 

 

chuckmalSIJOČI LOTUSOV CVET – RADIANT LOTUS QIGONG ZA ŽENSKE