Polona

Polona

Polona je učiteljica joge, SDI trenerka komunikacije in odnosov, mediatorka in moderatorka.

Jogo je spoznala pred približno 20 leti in radovedna kot je, spoznavala različne zvrsti: hatha, vinyasa, pilates yogo, flow, ashtango in hormonsko jogo. Vse vadbe so ji bile zanimive, med njimi in po njih se je dobro počutila. Preboj je dosegla z ashtango, ki se jo je učila pri Marini na čudovitem Parosu in se napolnila z energijo, ki jo je občutila kot moč oceana. Vsakodnevno jo je vadila doma in jo prepletala z drugimi vajami, dokler ni pri Alenki spoznala hormonske joge s čudovitim ženskim gibanjem in napajanjem z jin energijo. Šolo joge je obiskovala v Ashiyana yoga centru, Mandrem v Indiji in se pri navdihujoči učiteljici Yamuni navdušila tudi nad bhakti jogo, jogo ljubezni in predanosti.

Razvija ženski princip joge. Moške, skoraj vojaške vaje ji ne ustrezajo več, nima rada cirkuške akrobatike. Mehki, krožeči gibi nežno podaljšujejo hrbetnico, čuvajo vezi, naoljijo sklepe, mišice so žensko čvrste.Notranja energija je nežna in radostna, odnos do sebe ljubeč. Želja po popolnosti in visoki učinkovitosti izginja.

Njeno jogo obiskujejo tudi moški, ki poleg drugih športnih aktivnosti želijo več usmerjene vadbe za sklepe, ožilje in hrbetnico, dvig energije in vitalnosti, sproščanje telesa, umirjanje uma in osredotočanja misli.

V zadnjem času razvija tudi jogo za predšolske otroke in šolarje, da bi se skozi igro naučili bolje upravljati svoje telo, um in srce, se umiriti in osredotočiti.

Polona je preizkusila tudi različne vrste prehranjevanja, makrobiotičnega, vegetarijanskega… Sčasoma je spoznala, da ni človek askeze, rada je meso in pije vino ob spremljavi doma pridelane zelenjave in sadja. Obožuje zelišča in začimbe, na piedestalu so ingver, česen in čili. Njeno življenje je polno barv, dišav, sonca, toplote in topline, gibanja, potepanja, raziskovanja in druženja.

tadejPolona